Galapagos onthult het ontwerp voor zijn nieuwe internationale hoofdkwartier in Mechelen

Galapagos heeft op 12 november 2019 op de informatiemarkt rond het Ragheno-project het ontwerp voor zijn nieuwe gebouw in Mechelen onthuld. Het wordt een modern en duurzaam gebouw dat een meerwaarde zal zijn voor het Mechelse stadsbeeld en de Ragheno-site.

Nieuwe thuis op de Ragheno-site

Buurtbewoners en pers konden op donderdag 12 november 2019 terecht op een informatiemarkt in De Mot in Mechelen. De Stad Mechelen, de NMBS en Galapagos gaven er tekst en uitleg in verband met het Ragheno-project, een stadsdeel aan het Mechelse station dat momenteel braak ligt. De stad plant er een ‘nieuw, duurzaam en aantrekkelijk stadsdeel, waar je kan wonen, werken, ontspannen en ontmoeten in het groen op een boogscheut van de stadskern’. Galapagos is het eerste bedrijf dat zijn intrek zal nemen in het stadsdeel-in-ontwikkeling. Het gebouw zal vlak naast het station van Mechelen komen.

Ontwerp onthuld

Met trots onthulde Galapagos de eerste beelden en een maquette van zijn nieuwe hoofdkantoor, een ontwerp van RKD Architects. Met dit moderne gebouw wil Galapagos een thuisgevoel geven aan zijn werknemers en tegelijkertijd een meerwaarde zijn voor de buurt en de buurtbewoners.

Het gebouw is hedendaags, open en er zijn verschillende maatregelen voorzien in functie van duurzaamheid. De ligging - vlakbij het station en de fietsostrade – en de voorzieningen voor fietsers zorgen voor een aantrekkelijk pakket voor duurzame pendelaars.

Mobiliteit

Op vlak van mobiliteit zit het ook snor: er zal geen bovengronds verkeer zijn, buiten openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. De parking voor het gebouw is ondergronds en zal bereikbaar zijn via de Tangent-tunnel.

Het Galapagos-hoofdkwartier komt te liggen naast het station aan de Hanswijkvaart (de locatie op de kaart is indicatief).

Ons management over het project: "Open en transparante dialoog aangaan met onze toekomstige buren"

Bart Filius

Operationeel en Financieel Directeur bij Galapagos

“We zijn verheugd dat we het ontwerp voor ons nieuw Galapagos-gebouw met het publiek kunnen delen. Onze nieuwe internationale hoofdzetel zal duurzaam en eigentijds zijn. Het wordt een nieuwe thuis voor onze medewerkers. Tegelijkertijd is het ook een aanwinst voor de Ragheno-site en de lokale economie. Van meet af aan gaan we een open en transparante dialoog aan met onze toekomstige buren en dat zullen we blijven doen. We hopen dat zij net zo enthousiast zijn als wij, want over een paar jaar zal Galapagos op zijn nieuwe locatie in Mechelen innovatieve geneesmiddelen ontdekken en ontwikkelen, die mogelijk een verschil kunnen maken voor patiënten over de hele wereld. Dat is iets om heel trots op te zijn als Mechelaar, Vlaming en Belg!”

Jan Van Der Schueren

Directeur Galapagos-site Mechelen

"We zijn er van overtuigd dat we met ons nieuw hoofdkwartier een meerwaarde bieden voor de buurtbewoners. Het zal de aantrekkelijkheid van de Ragheno-site ten goede komen. We geloven sterk in de dialoog tussen onze toekomstige buren, de stad en Galapagos. We hopen dat de Mechelaren trots zijn dat er innovatieve geneesmiddelen om de hoek ontdekt en ontwikkeld worden!"

Open en modern ontwerp voor nieuw Galapagos-hoofdkantoor

Pagina gaat verder onder de visual

Zoek je meer informatie?

Je kan bij ons terecht!

FAQ
Bekijk onze veelgestelde vragen

Vragen voor Galapagos?

Naar FAQs
Ragheno MEchelen
Bezoek de website over het Ragheno-project

Meer over het Ragheno-project?

Ragheno-website